Шотландското национално ястие е забранено в САЩ

Шотландското национално ястие е забранено в САЩ

Знаете ли кое е националното ястие в Шотландия? Ще ви дам жокер- прави се от дреболии…. сетихте ли се вече? Това е Хагис (Haggis) и той е  най – емблематичното ястие за шотландците!

А знаете ли, че той е забранен в Америка?

Забранен е вносът му в Съединените Американски Щати!

Нека да започнем най-напред с това как се прави,  кои са необходимите продукти и след това ще разберете защо е наложена тази забрана!

Хагис се прави от черен и бял дроб, сърце и подправки. Прави се смес от всичките тези продукти, като за целта те се смилат на машина. Консистенцията на сместа, която се получава е като на кайма. След смилането и овкусяването, сместа се слага в агнешки стомах и после се готви – вари се!

Ето в тези редове, може да се открие причината за забрана на внос на Хагис в САЩ. През 1971 г. в Америка се приема забрана за внос на продукти, направени от животински дроб. Той участва в състава на шотландското национално ястие и именно поради тази причина, това ястие е забранено в пределите на Америка!

Надявам се, че ви е било интересно, четейки тези няколко реда! Благодаря ви за отделеното време!

Не забравяйте да посетите готварския ни канал в Youtube! Вярно, нямаме видео рецепта за Хагис, но пък имаме много други!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар