Вкусни пилешки сърца, сготвени на тиган – прекрасни за мезе

Днес ще сготвим вкусни пилешки сърца, които са едно от най-вкусното мезе. Ще ги сготвим на тиган. Освен тях, ще се нуждае още от магданоз и лимон за овкусяването им. Това е една много лесна и бърза за направа рецепта. С тези три продукта, ще си направите едно уникално вкусно мезе!

Преди време, за да сготвя пилешки сърца, първо винаги ги слагах в тенджерата, във вряща вода за няколко минути и след това ги пържех. Като ги извадех от водата им махах ципата, в която са обвити сърцата. Даже им капвах и няколко капки оцет!

След време обаче, смених тактиката и си спестих това предварително варене! Започнах да не им махам цитата….и нищо лошо не се случи :):):) Напротив! Сега вече ми е много по-лесно 🙂

Преди да ги готвя, почиствам сърцата, като им махам част от стърчащата аорта, измивам ги под течаща вода и ги слагам в тигана да се пържат.

Това е много по-лесен начин и мезето се сготвя за много кратко време. Спрях да ги варя предварително и да ги почиствам от ципата им. Само трябва да минат през тигана за няколко минути и са готови. Бързо, лесно и най-важното….много вкусно! Това е едно от най-вкусните мезета!

Овкусявам ги само с сол на вкус, черен пипер, пресен магданоз (обилно количество) и сок от лимон. Смятам, че тези овкусители са напълно достатъчни, за да направят пилешките сърца изключително вкусни!

Разбира се, ако вие желаете, може да добавите и някаква друга подправка, по ваше желание.

Още лесни рецепти за вкусни мезета:

Още лесни рецепта за мезета и други кулинарни изкушения, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там! Освен това, в канала ни може да видите нагледно, как готвим повечето от рецептите, които са публикувани тук.

Благодарим ви за подкрепата 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти