С какво Панко галетата е по-различна от обикновената?

С какво Панко галетата е по-различна от обикновената?

Днес ще обърнем внимание на един азиатски продукт – Панко галета! Който обича да похапва пържено и панирано, знае колко важна е галетата! Тя служи за панировка и прави панирания продукт по-хрупкав и още по-вкусен. Всеки знае какво представлява галетата нали?

Натрошен на много ситно хляб. Обикновената галета може да се направи и вкъщи.

Същото ли е обаче и с Панко галетата?

Отговорът е не, не е същото! Има някои съществени разлики между обикновената галета и Панко галета. Най- напред да започнем с произхода на Панко галетата. Родината й е Азия и в частност Япония.

От какво се прави?

Панко галетата се прави от специален бял хляб. Ползва се само сърцевината на хляба, без коричките. Специалният хляб се пече и после се прави на трохи. Хлябът, който се използва е специално за това предназначен и съответно прави и Панко галетата по-специална.

Някои основни разлики между двата вида галета:

Цвят – Панко галетата е пи-светла на цвят, за разлика от цвета на обикновената галета, който цвят е по-тъмен кафеникав цвят;

Попиваемист – Панко галетата поема по- малко мазнина по време на пържене или печене и именно заради това е за предпочитане, особено от хората, които броят калориите;

Цена – естествено, като е по-специална, Панко галетата е по-скъпа от другата;

Панко галетата е по-ефирна след пържене и някак си по-лека. Точно затова е за предпочитане сред повечето готвачи.

Този вид галета има широко приложение в кулинарията. Ползва се за паниране на различни меса и зеленчуци. Използва се даже и за уплътняване на супи и подобни ястия. Даже, намира приложение при десертите и всякакви лакомства!

Изводът: ако искате по-добри резултати, ползвайте Панко галета!

Силно се надявам тази статия да ви е била полезна и да е задоволила любопитството ви!

Ако се чудите какво да си сготвите, може да ви помогнем с нашия готварски канал в Youtube. Абонирайте се още сега и няма да пропуснете рецептите, които качваме там. Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар