Какво е Грог и как се прави?

Какво е Грог и как се прави?

Грог е алкохолна напитка.  Това е топла алкохолна напитка. Приготвя се от захарен сироп, коняк, ром или водка, чай , подправки и др.

Класическата  рецепта за Грог е :

  • 1 каничка прясно сварена вода
  • 1 лъжичка карамелизирана захар
  • лимонови резенчета
  • малко лимонов сок
  • Затоплен ром!

Ето и  още няколко разновидности на Грог:

Лимонов грог

Нарязва се 1 лимон на парченца. По едно парче се слага в чашите за сервиране. Загрява се до кипване 600мл. вода, която се подслажда с 60гр. захар. Разпределя се по 200мл. Коняк по чашите и се допълва с подсладената вода.

Рибарски Грог

Нужни са 6ч.л чай, 500мл. вряща вода, 125мл. Конвк, 125 мл. Ром, кората на 1/2 лимон, сокът от два лимона и мед. Чаят се залива с врящата вода. След пет минути, чайната отвара се прецежда и към нея се добавят конякът, ромът, сокът и кората на лимона. Сместа се подслажда с меда. Разбърква се добре и се налива в малки чашки!

Френски Грог

Нужни са 150 мл. вода, 3 с.л. Ром, 2 бучки захар и 1 кръгче лимон. Слага се захарта в чаша и се залива с врящата вода. Прибавя се после ромът и отгоре кръгчето лимон!

Грог от джин

В чашите за поднасяне се налива по 50 мл. Джин, 1 ч. Лъжичка захарен сироп и сок от половин  лимон. Допълва се с гореща вода и готово!

Грог Колумбия

Смесват се 1 чаена чаша горещ чай, 1 ч.л. Захар , 500 мл. Вино Малага и парче лимон!

 

Надявам се, че ви е било интересно. Да ви е сладко и до следващата интересна  статия  в нашия блог! Не забравяйте да ни посетите отново!!!

Не забравяйте да посетите и каналът ни в Youtube! За да не пропускате рецептите, които качваме там, абонирайте се още сега. Благодаря ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

,

Все още няма коментари.

Вашият коментар