bishkoti

Когато правите торта с бишкоти трябва да знаете…

За да е вкусна една торта, тя трябва да сочна. За да се постигне тази цел, блатовете на тортата задължително трябва да се сиропират. Торта може да се направи от какво ли не…кексов блат, бисквити, че даже и от бишкоти! Най-лесно е да се ползват бисквити или бишкоти, защото ползвайте тях, не е нужно да забърквате смес за блат, който след това трябва и да печете! Ползването на бишкоти, когато правите торта, спестява много време и труд 🙂

Как обичате тортата, по-сочна или суха?

Аз я обичам сочна и затова винаги следвам златното правило за напояване на бишкотите, ако ползвам тях за блат – потапям ги в течност!

Каква течност ползвам, за потапяне на бишкоти?

Те могат да се напоят в сладка вода (вода със захар), в сок от магазина, в сок от компот, в мляко, в кафе и т.н. Независимо каква течност ще ползвате, винаги потапяйте бишкотите, за да може тортата да е сочна, иначе ще е суха…

бишкоти

Торта с бишкоти

Колко време ги държа  в течността, в която ще ги потапям?

След като съм избрала в каква течност ще потапям бишкотите, взимам една, потапям я и броя до 5, след това изваждам и нареждам в съда, в който ще сглобявам тортата! С времето, съм установила за себе си, че докато изброя до пет и бишкотата, вече е достатъчно напоена. Ако задържите бишкотата в течността за по-дълго от необходимото време, тя ще  се напои доста и ще е като разкашкана 🙂 Определено няма да е много приятно за хапване. Затова, не прекалявайте и с напояването!

Нито един от двата варианта не е хубав, нито да е недостатъчно напоена, нито да е прекалено много напоена!

Освен това, след като се сглоби тортата с бишкоти, които са напоени предварително, тортата трябва да се остави поне за час-два да престои. Въпреки, че бишкотите са напоени, ако опитате да хапнете веднага след сглобяването, ще ви направи впечатление, че те са сухи, нищо че сте ги потапяли в течност! Това е така, защото бишкотите имат нужда от време за да абсорбират изцяло течността, в която са топвани!

Благодаря ви за отделеното време! Надявам се, че съм ви била полезна!

Ето няколко наши предложения за торти с бишкоти:

Не забравяйте, че в Youtube имаме канал с много рецепти! Абонирайте се, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Желая ви хубав ден, изпълнен с много усмивки!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар