Панчета

Какво е Панчета, откъде идва и кое я различава от бекона?

Какво е Панчета и откъде идва?

Какво е Панчета? Днес ще отговорим на този въпрос.  Как ви звучи самото има Панчета? Не ви ли напомня на Италия? Звучи някак си италианско, защото идва именно от там. На външен вид много прилича на обикновения бекон. Може да го наречен италиански бекон. За родното й място се сочи Болоня, град в Северна Италия! Води се месен деликатес, който се прави от коремната област на специално подбрани прасета.

Трябва да отбележим  факта, че има съществени разлики между Панчетата и обикновения свински бекон.

Ето и няколко характеристики, които са специфични за Панчетата:

В повечето случаи,  Панчетата е във формата на руло, което след това се реже на много фини колелца. В търговската мрежа, може да го намерите и нарязан на много малки кубчета.

Месото за Панчетата се овкусява със сол и подправки, което го различава от обикновения бекон. Подправките могат да бъдат различни – черен пипер, розмарин, салвия. Разликата е обусловена от географския регион, от  който идва Панчетата. В различните краища на Италия, се овкусява различно!

След като се овкуси месото, то трябва да се остави да се суши известно време. На това месо му трябва време, за да узрее и да освободи своите прелести!

Панчетата може да се консумира сурова и като добавка към пици, паста и т.н. Ето затова, тя трябва да се остави да престои поне 4 месеца, за да е годна за консумация.

Няколко рецепти с бекон:

Още много рецепти, може да намерите и в нашия Youtube канал – Gotvacha !

Благодаря ви за отделеното време!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар