bread

Как и къде може да прилагаме метода Тангзонг?

Методът Тангзонг идва от Япония, но намира приложение и в много други Азиатски държави. Той се използва при направата на хляб. С този метод се цели хляба да се получи мек и пухкав, но  също така и да се запази свеж за по-дълго време!

Същността на този метод е следната:

Забърква се  смес от брашно и вода, която много наподобява на кашичка. Вместо вода, може да се ползва мляко или смес от вода и мляко. Тази смес се разбърква толкова хубаво,че  да се получи хомогенна смес. Тя се слага на котлона да се затопли и да достигне до 65 градуса.  След достигането на желаната  температура, сместа се оставя настрана, колкото да може да спадне температурата и  да достигне стайна температура.  След това, към нея се добавят останалите продукти от рецептата за хляб. Сместа за Тангзонг трябва да е около 1/3 от необходимите съставки в рецептата!

Методът Тангзонг безпроблемно може да се ползва и за направата на питки, погачи и т.н. Направени с него, печивата ще бъдат хем пухкави, хем  меки, хем и много вкусни!

Ако искате идеи за лесни рецепти, може да посетите канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не пропускате видео рецептите, които качваме там. Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

,

Все още няма коментари.

Вашият коментар