pasta s bekon i smetana

Паста с бекон и сметана – вкусно и много лесно

Здравейте приятели! Днес ще готвим паста с бекон и сметана. В шкафа имах паста Фусили и затова реших да ползвам нея, то нямах и друг избор, иначе ще трябваше да ходя до магазина 🙂

Понеже разполагах с такъв вид паста, затова сготвих нея, иначе тази рецепта би станала с всякакъв вид паста. Може да ползвате Орзо, Пене, че даже и спагети!

Ще сготвя пастата с бекон и сметана. Беконът ще придаде много приятен вкус на пастата, а сметана ще придаде една кремообразност на самото ястие. За повече свежест, ще добавя и няколко стръка пресен кромид лук. Разбира се, тук няма ограничения и вие може да добавите някакъв друг зеленчук, който харесвате. Примерно, може да нарежете тиквичка и да я добавите в тигана, да се запържи заедно с бекона. Може да добавите и някакъв друг зеленчук, за още повече свежест на ястието.

Ако нямате бекон, може да направите това ястие с друг вид месо. Примерно, може да ползвате пилешко месо (филе). Просто трябва да го нарежете на дребно – на малки хапки или на тънки ивици. Филето е подходящо за тази рецепта. В нея, то не трябва да се готви дълго и затова ще остане сочно и вкусно. Сега се сетих, че може да направите тази паста и без месо и пак ще е вкусна:)

Ами да! Няма да има никакъв проблем, ако не добавите месо, но ако добавите месото, пастата ще има по-различен вкус!  Разбира се, това е въпрос на вкус! Сигурна съм, че хората, които не обичат месо, много ще харесат тази паста и без него. Пак повтарям , че това е въпрос на вкусови предпочитания!

По-долу, може да намерите видео рецепта за паста Орзо с кайма и зеленчуци на фурна!

Ето още няколко рецепти с паста:

Още рецепти за лесни рецепти, може да намерите и във видео канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата приятели:)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти