паста пене с кайма и сос бешамел

Паста пене с кайма и сос Бешамел – за любителите на пастата

Здравейте приятели…днес ще ви покажем рецепта за паста пене с кайма и сос Бешамел. Лесно за направа и много вкусно за похапване! Сигурни сме, че тази рецепта ще се хареса на всеки от вас, който обича да си хапва паста!
Към пастата, ще добавим кайма и сос Бешамел. Затова, ще трябва да си отделите и 10-15 минути за направата на сосът. Времето, което ще отделите за неговата направа, ще си заслужава напълно, защото соса ще добави към пастата кремообразност.

Няколко думи за сосът Бешамел…

Ако си мислите, че този сос изисква някакви кой знае какви умения и техники, се заблуждавате. Ще се убедите, че това е един от най-лесните за направа сосове. Необходими са ви само прясно мляко, брашно и масло. За овкусяване ще ползваме черен пипер и индийско орехче. Този сос няма да е същият, ако не му се добави индийско орехче. Затова, задължително трябва да се снабдите с него, преди да се захванете да правите сос Бешамел. Не че няма да стане хубав сос, но просто няма да е истински Бешамел 🙂

Вместо сос Бешамел, когато готвите тази паста пене с кайма, може да се ползва готварска сметана, която също много добре ще се напасне, заедно с останалите съставки!

Моментът й на добавяне е при запържване на съставките, които ще добавите към пастата…примерно, ако запържвате зеленчуци или кайма, добавете сметаната 3-4 минути преди да махнете тигана от котлона!

Няколко думи за пастата…

Колкото до пастата, когато я сложите да се вари, във водата задължително капнете малко олио и щипка-две сол. Формата на пастата, която ще ползвате за направата на това ястие, няма по никакъв начин да се отрази на вкуса 🙂

Колкото до времетраенето на варене на пастата, просто прочетете указанията на опаковката. Пък и всеки има различен вкус…Едни обичат пастата да е ал денте, други не! Затова, сложете я да се вари и опитвайте, за да прецените точния момент на готовност!

Ако трябва да си признаем, не готвим много често паста вкъщи…..но пък всеки път, когато се решим да си сготвим нещо с нея, после си облизваме пръстите! Същото се получи и с тази паста пене с кайма. Няма лъжа, няма измама 🙂

Ето още няколко рецепти с паста:

Още лесни рецепти, може да намерите и в канала ни в Youtube. Не губете време и се абонирайте за канала ни сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти