pile s orzo i kashkaval na tigan

Пиле с орзо и кашкавал, сготвено на тиган

Днес ще сготвим пиле с орзо и кашкавал на тиган. Ще бъде вкусно и много лесно за приготвяне! Когато имам пилешко месо, почти винаги го готвя на тиган, като му добавям или ориз или някаква паста. В този случай, ще сготвя пилешкото месо с орзо, понеже имах малко останало и реших да го оползотворя. Вие готвили ли сте орзо? Харесва ли ви?

Орзото е вид паста, която по форма, много наподобява ориз, но с по-едри зрънца. Ако все още не сте го ползвали за някое ястие, може да опитате. Убедена съм, че ще ви хареса и ще останете доволни.

Вариантите, за готвене на това ястие са два:

Може да си сготвите всичко, направо в тигана или отделно да си сварите пастата и после да я добавяте към пилето в тигана.

Познайте кой вариант предпочитам аз???

Разбира се, че по-лесният…направо готвя всичко в тигана. Хем ми е по-лесно, хем и не цапам много съдове, които после да трябва да мия. Не знам дали това оправдание е удачно, но това си е причината и няма какво да лъжа!

В общи линии, готвя това ястие, по начин, по който готвя пиле с ориз на тиган. Различното е, че пастата се сготвя за по-кратко време. И в този случай е важно да не пресготвяте пастата. Абсолютно същото важи и за рецептите с ориз.

Подправките са по ваше желание. Аз овкусявам с черен пипер, щипка червен пипер, свежа подправка (магданоз или босилек) и т.н. Каквото най-много ви харесва, с това овкусете. Понякога даже добавям и малко куркума. Не прекалявайте с нея, защото има много наситен аромат и ако прекалите, не знам дали ще ви хареса. Аз слагам съвсем малко, за цвят 🙂

И така, по-долу може да видите етапите за приготвяне на тази рецепта за пиле с паста Орзо и кашкавал.

Ето още няколко рецепти с паста и пиле:

Още лесни рецепти, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти