Как се прави коктейл Дайкири?

Как се прави коктейл Дайкири?

Какво ще кажете да се разхладим в жегата с по един коктейл Дайкири? Някога опитвали ли сте го? Уверявам ви от личен опит, че е много вкусен, ароматен и носи една такава наслада….
Ето и един любопитен факт- в Куба има град Дайкири и се предполага, че оттам идва  името на коктейла.

Как се прави?

Базовите продукти за този коктейл са:

  • Ром
  • Сок от лайм
  • Захарен сироп
  • Лед

Това са основните продукти за направата на Дайкири. Могат обаче да се добавят и плодове или плодов ликьор. Няма спор, че със свежи плодове, коктейла е изключително вкусен и свеж. Носи истинска наслада за сетивата- за очите и за небцето!

Плодовете, които могат да се използват са много и най-различни- ягоди, праскови, пъпеш, малини, портокал и т.н. Сокът от лайм може да бъде заменен със сок от лимон.

Аз лично съм опитвала ягодово Дайкири и ви уверявам, че е просто прекрасно!

Когато си го забърквам вкъщи, ползвам ром, пресни ягоди, пудра захар ( по необходимост), сок от лимон  и лед. Ягодите ги пасирам и прецеждам, за да е по-деликатна текстурата на коктейла, но може да се оставят на пюре! Както вече споменах и по-горе, може да се ползват различни плодове, в зависимост от вкусовите предпочитания на този, който ще го пие.

За Дайкири се ползва ром. Най-добре е да бъде бял, за да може коктейла да има свеж и наситен цвят, с акцент цвета на плода, от който е направен.

Количеството на продуктите, които участват в коктейла, зависи от вкусовите предпочитания. Сложете по малко от тях, опитайте и едва след това, ако е необходимо добавяйте още.

Всички продукти (плодовете е най-добре да се пасират) се слагат в шейкър, разбърква се и се налива по чашите.

Опитайте този коктейл и ще се радвам да споделите дали ви харесва или не! Чао от мен и до нова статия 🙂

Не забравяйте да посетите готварския ни канал в Youtube!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар