Знаете ли, че има пъпеш, който струва 23 000 $?

Знаете ли, че има пъпеш, който струва 23 000 $?

 

Здравейте всички вие,които обичате интересните четива. Чудно ми е, вие от хората, които обичат пъпеш ли сте или от противниковия отбор? А знаете ли, че пъпеш е бил продаден на търг за 23 000$?

Точно така!
На търг е бил продаден пъпеш на тази колосална цена. Вероятно ще попитате къде е уловката. Няма такава… просто този пъпеш е много специален! За него са били плащани рекордните 45 000 $… това си е рекордна цена за два пъпеша от този сорт! Може да се каже, че това е най-скъпия плод!

Името му е King Yubari Melon. Негова родина е страната на изгряващото слънце Япония и ако трябва да сме още по-точни град Юбари на остров Хокайдо! Именно там, условията са такива, че може да се отглежда този сорт пъпеш. Казват, че вкусовите характеристики са изцяло благодарение на условията на този остров и в частност почвата, която е много богата на вулканична пепел. Ако се посади на друго място семе от този сорт пъпеш, плода няма да има същите качества. На остров Хокайдо условията са перфектни и позволяват по време на своето развитие, плода да разгърне своя потенциал!

Характеристики на Юбари пъпеш:

1) има почти перфектна кръгла форма;

2) кората му е като изрисувана, все едно е покрита с тънка дантела, изключително красива;

3) теглото му може да стигне до 1,5 кг;

4) вкусът му е доста наситен, но странното e, че при хапване на парче от този сорт пъпеш, може да усетите аромата и вкуса на диня, и ананас. Освен това, може да се усети и лека пикантност. Колкото до аромата…. изключително наситен!

Вкуса, аромата и вида на Юбери пъпеш са толкова перфектни, че за Японците купуването и консумирането на този плод е престижно и израз на много добро финансово положение.

Пъпешът е идеалният подарък. Продават се на двойки,  по два пъпеша. А цената е почти космическа….достига няколко хиляди долара.

Японците използват този сорт пъпеш в сладкарството, както и за направата на суши!

Надявам се, че тази статия е била интересна за вас. Разгледайте и останалите…

И ако ви се похапва нещо вкусно и лесно за направа, посетете кулинарния ни канал в Youtube! Там има много и най-различни рецепти, които могат да ви послужат в делник и празник!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар