обърнат кекс с череши

Обърнат кекс с череши – вкуснотия до шия :)

Аз съм от хората, които обичат да си похапват сладичко, особено кекс с череши. След нещо солено, винаги искам да хапна нещо сладичко….то това си ми личи и на фигурата „стройна топола“ …хахахаха!

Рецептата, която ще ви опиша е една от основните в моя тефтер за рецепти. Вероятно ще попитате защо? Какво й е толкова специалното на тази рецепта?

СПОЛУЧЛИВА Е! Именно заради това! Когато стане въпрос за кекс има какво да кажа, понеже съм направила много кексове. Някои се получаваха, други не! От целият ми този опит с правенето на кексове, стигнах до най-оптималната рецепта…тази, която ще ви предложа днес!

Брашно, яйца, захар и масло! Това са ми основните продукти, които ползвам, за да направя този прекрасен кекс. В допълнение добавям само овкусители…понякога ванилия, понякога канела, в зависимост от плодовете, които ще ползвам.

През годините съм забелязала, че идеалната структура за кекс, е тази с пори – пореста! Има една дума, която не знам българска ли е каква е, но по един перфектен начин описва обратното на порестата структура – „глетав“! Вероятно знаете, за какво говоря.

При тази рецепта, колко и пъти да съм я правила, резултатът накрая винаги е бил безупречен. Сестра ми често ме моли да й направя този кекс! Това определено е признание и то голямо :):):)

Този кекс се поднася обърнат, защото при печене, плодовете се утаяват на дъното на съда, в който печете кекса.

Може да ползвате най-различни плодове – череши, сливи, ябълки, круши, ягоди и т.н.

И така, по-долу ще намерите подробно описание на рецептата за този много вкусен и много сполучлив кекс!

Ето още няколко рецепти за кекс:

Още лесни рецепти за десерти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега и не забравяйте да натиснете камбанката, за да получавате известие, когато качваме нова видео рецепта в канала!

Благодарим за подкрепата ви скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти