руло с тиквички, крема сирене и пиле

Руло с тиквички и плънка от крема сирене и пиле- много лесно

Обичате ли тиквички? А яли ли сте някога руло с тиквички?

Ако отговорът е „Не“, то най-вероятно ще ви заинтригувам с рецептата, която ще ви покажа днес. Ще направя много вкусно руло с тиквички, а плънката ще е от крема сирене и пилешко месо. Блатът ще е направен изцяло от тиквички, яйца и кашкавал. Няма и грам брашно. Може би ще се запитате, как така, ако няма брашно, блата ще се стегне! Ами стяга се! Комбинацията от яйца и кашкавал, върши цялата работа. Освен това, кашкавалът има и друга задача. Той придава еластичност на блата и му помага  много лесно да се навие и да прилича на руло!

За да направя този блат, аз ползвам само две тиквички. Тавата в която пека блата е с размери 28х38 см. Количеството смес, която се получава, е перфектно. Блатът е с дебелина около 6-7 мм.

Плънката за това руло, с блат от тиквички, ще е от крема сирене и пилешко филе. Аз избрах да комбинирам тези два продукта…Вие може да направите плънката от каквото на вас ви харесва! Вариантите са много. Може да добавите месо, но може и без!

Нещо много важно, когато правите това руло с тиквички…

Задължително нещо, което трябва да направите, когато правите това руло е да изстискате тиквичките. Всички знаете, че те съдържат много голямо количество вода. За да е стегнат блатът, тази вода трябва да се премахне. След като се настържат на едрата страна на рендето, взимам по малко и с ръце изстисквам тиквичките. Когато направите това, ще се уверите, че наистина съдържат много вода!

По-долу, може да изгледате видеото, което направихме за това руло с блат от тиквички!

Ето още няколко рецепти с тиквички:

Още рецепти за вкусни ястия, може да намерите и в нашия видеоканал в Youtube. За да не изпускате видео рецептите, които качваме там, не губете повече време и се абонирайте точно сега!

Благодарим ви сърдечно за цялата подкрепа, която ни оказвате 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти