Пиле с праз, сметана и моркови

Днес ще си сготвим прекрасно ястие с пилешко месо, към което ще добавим праз лук, няколко моркова и сметана. Едно наистина лесно и много вкусно ястие. Първо да задушим за няколко минути зеленчуците, след това да запържим леко пилешкото месо и накрая да добавим сметаната. Всичко това отива във фурната за няколко минути и  обяда или вечерята е готов/готова.

Пилешкото месо, трябва да се запържи отделно от зеленчуците и само за няколко минути, колкото да побелее. С риск да се повторя, отново ще кажа, че пилешкото филе не трябва да се готви прекалено дълго, иначе ще стане сухо. За да остане крехко и сочно, трябва да се готви за кратко време.

Накрая, когато зеленчуците са задушени и пилешкото е запържено, всичко отива в тавата, заедно със сметаната и се запича за няколко минути, колкото температурите на отделните продукти да се уеднаквят и ястието е готово!

Ето още няколко предложения с праз:

Към тази рецепта, направихме клип, който може да видите по-долу и не забравяйте да се абонирате за канала ни в Youtube. Там може да намерите много и разнообразни лесни рецепти.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 5 ratings

Сходни рецепти