боб с наденица

Много вкусен боб с наденица, сготвен на тиган

Днес ще си сготвим боб с наденица, сготвен на тиган. Лесно и много вкусно. Когато готвя това ястие, в повечето случаи, ползвам консервиран боб. Много по-лесно ми е така и няма нужда да варя боб, на който както знаем, при варенето трябва да му се сменя водата поне 2 пъти, за по-голяма сигурност, че после няма да има газове 🙂

Вероятно големите готвачи ще кажат, че е по-добре да се ползва суров боб, но домакините вярвам, че ще ме разберат, защо в повечето случаи ползвам консервиран боб!

И сега малко за допълнителните съставки

За да е вкусен бобът, предварително трябва да се запържат зеленчуци. Задължително ползвам лук и моркови. Всъщност, като се замисля, тези два зеленчука ги ползвам за почти всяко едно ястие – супи, запеканки, ястия на фурна и др. Освен тях, може да се добавят и други зеленчуци, които харесвате и с които разполагате, в момента на готвене. Може да ползвате праз, тиквичка, чушка и др.

След като зеленчуците се позапържат за няколко минути, към тях се добавя бобът. Понеже той вече е сварен, не трябва да се пържи за дълго, а само няколко минути, колкото да поеме вкусовете от другите продукти.

И сега за мръвката

Бобът става много вкусен със свинско или наденица. Лично аз смятам, че свинското най-подхожда на боб. И все пак, светът е голям и може някъде да хапват боб и с пилешко месо. Не зная, но не е изключено 🙂

Подправките са по ваше желание. Аз овкусявам бобът с чубрица и черен пипер.

Ето още рецепти с боб:

Още рецепти с боб и какво ли още не, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме всяка седмица!

Благодарим ви за подкрепата 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти