прясно зеле с наденица

Прясно зеле с наденица на фурна – идеално за обяд или вечеря

Рядко се сещам за зеле, но щом това се случи, трябва веднага да се снабдя с него и да си го сготвя. Обичам го всякак – варено, на тиган, във фурната. Може да е с месо, но и да е без, няма да го откажа. С 1-2 филийки хляб, доста добре ми идва 🙂 Ами салата от прясно зеле – обожавам я…

В тази рецепта, ще ползвам зелето за основно, а не за салата. Зелето, което ползвам е прясно, просто защото сега му е сезона и изобилства на пазара! Кисело зеле, през зимата. Лятото само прясно!

И така… най-напред си нарязвам зелето и го слагам в голяма тенджера да се задушава и да поомекне. Добавям му малко вода, въпреки, че по време на готвене, зелето пуска доста сокове! Водата я слагам, за да съм сигурна, че в началото на готвенето, зелето няма да загори. Случвало ми се е и съм си взела урока.

Щом зелето поомекне, но не е напълно сготвено, премествам го в тава и го слагам във фурната, да се запече за няколко минути!

Вместо наденица, може да го направите с каквото месо ви се иска – може да сложите свинско, пилешко… Хубаво е ако ползвате месо, то да бъде с кост – примерно свинско джоланче 🙂 Така, зелето ще стане още по-вкусно! Всяка манджа, сготвена с месо с кост, се получава по-вкусна от такава без кост.

Ако не сте любители на месото и искате ястието да е постно, просто не добавяйте наденицата. Да ви кажа, на мен ми харесва и постно зеле. Особено ако е по-мазничко….

Ето още няколко лесни рецепти със зеле:

Още много рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се за канала още сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там! Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти