боб със зеленчуци

Много вкусен боб с лук и моркови

Който обича да си похапва боб, тази рецепта ще е в графа „любими“! Ще сготвим боб с лук и моркови! Това ястие се приготвя много лесно и бързо, защото вместо да варим бобът и да му сменяме няколко пъти водата, ще ползваме консервиран боб от буркан. Принципно, когато готвя суров боб, винаги му сменям водата два пъти. Завира първата, сменям я, наливам втората, сменям нея и чак третата вода оставям за готвене! Това си отнема време!

Затова, много често ползвам консервиран боб от буркан, който вече е сварен и готов….и всеки път тайничко се моля, тези които са го консервирали, дано са му сменили водата 🙂

За тази рецепта, първо си запържвам зеленчуците, след това овкусявам и накрая добавям боба. Лесно и много бързо. Единственото време, което трябва да се отдели е за запържване на зеленчуците. Подборът им зависи от вкусовите ви предпочитания. В повечето случай, просто запържвам лук и моркови. Понякога, за разкош добавям праз, тиквички, сушени чушки, кисело зеле и т.н.

Овкусяването е с черен и червен пипер, чубрица или джоджен. Аз лично, повече харесвам чубрицата, затова я предпочитам пред джоджена.

Ето още няколко рецепти с боб:

Още лесни рецепти за вкусни ястия, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега и станете част от нашата голяма общност! Качваме видео всяка седмица, така че има какво да се види там!

Благодарим ви за подкрепата, през цялото това време, в което сме заедно 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти