Лучена супа

Не знам дали сте чували за тази супа, но аз я помня още от детството си. Майка ми я правеше, но за съжаление много рядко. Хубавото е , че  аз вече пораснах и мога да си я правя сама, всеки път щом ми се прияде. Четох, че рецептата е от френската кухня, която за никого не е тайна, че  е една от най-добрите в света на кулинарията.  Добре, че сме си оправни и сме я взели оттам, за да й намерим място и на българската трапеза.

По-долу ще ви разкрия начина, по който я приготвям аз. Сами ще се убедите, че това е една от най-лесните супи за направа и в същото време една от най-вкусните, лично според мен. Както и самото име подсказва, за да направим тази лучена супа, ще са ни нужни повече глави кромид лук. Лукът е основният продукт в това ястие.

Като допълнение ще прибавим морков, малко вино, чесън и бульон. Принципно, рецептата е без месо, но аз понякога я правя с пилешко. Разбира се, това е въпрос на вкусови предпочитания. Независимо обаче,  дали ще е с месо или не, резултатът накрая ще ви хареса.

Ето още няколко предложения за вкусни супички:

Още много и най-различни рецепти, може да намерите в канала ни в Youtube и ако все още не сте се абонирали, време е да го направите 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти