Пататник

Тези от вас, които обичат картофи, със сигурност ще обикнат тази рецепта. Оказа се, че пататникът е много лесен за приготвяне. Да си призная, и аз го правя за първи път, но определено няма да е за последен.

Както вече споменах, картофите са основният продукт в тази лесна рецепта. В допълнение ще добавим лук, чесън (по желание), сирене, яйца и подправки. Различното тук е, че картофите се настъргват на рендето и след това се объркват с останалите продукти.  След настъргването им е хубаво да се изстискат с ръце, за да се отдели излишната вода, а тя е доста, повярвайте 🙂

След това, всичко се пържи на тигана. Важно е да спомена, че задължително трябва да се пържи на слаб огън, иначе може да загори, без дори да са се сготвили картофите. Хубаво е да ползвате тиган с незалепващо покритие, за да сведете до минимум риска от залепване. Сложете мазнина на дъното на съда. Аз сложих олио и резен масълце. Пържете от двете страни. Обърнете го с помощта на плитка чиния с диаметър, колкото е този на тигана. При обръщането, отново сложете мазнина на дъното на тигана.

Ето още няколко предложения с картофи:

По-долу, може да изгледате клипът, който заснехме за този вкусен пататник. Ако искате да не изпускате най-новите ни видео рецепти, посетете канала ни в Youtube и се абонирайте:)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 7 ratings

Сходни рецепти