Джолан ЧОРБА

Джолан чорба – почти шкембе чорба, но без шкембе а с джолан

Днес ще ви разкрия рецептата за една от най-вкусните чорби, които Васко някога ми е готвил – джолан чорба! На вкус,  това си е 99% шкембе чорба, само дето шкембето е заменено със свински джолан. Това означава, че всеки, който не яде шкембе чорба, защото му е неприятно самото шкембе, със сигурност ще хареса тази джолан чорба….даже и дамите! Няма никакъв мирис, няма парченца шкембе, само месце и то много вкусно!

Най-вероятно, някои хора се притесняват да опитат шкембе чорбата, заради миризмата и заради самата текстура на шкембето! Е да, ама при тази Джолан чорба, няма никаква миризма и вместо парчета шкембе има само месце… Уверявам ви, че е много вкусно!

Какви продукти са нужни за тази джолан чорба?

За да си я направите ви трябват само свински джолан и прясно мляко, останалото е само добавки като подправки, брашно за запръжката и краве масло. Ние купихме 2 джолана, общото тегло на които бе около 3 кг. Направихме пълна тенджера с чорба. Тенджерата ни е 5 литра и почти беше пълна!  При варенето на месото, се получи два литра бульон и после добавихме още два литра прясно мляко. Ще има да нахраните доста гости с тази чорба- 12-15 купички ще има…Ако искате по-малко количество, просто намалете наполовина продуктите по-долу. Ако ли не, напълнете тенджерата и викайте съседите да помагат. Обзалагам се, че няма да ви откажат 🙂 Особено в съчетание със сладки приказки и нещо  за пийване….

По-долу във „ВИДЕО“, може да видите как Васко прави тази джолан чорба – направихме видео, което може да изгледате по-долу или в готварският ни канал в Youtube!

Ето още рецепти за вкусна чорба, подходяща за делник и празник:

Още лесни рецепти, ще откриете и в нашият готварски канал в Youtube. Ако се абонирате сега, няма да пропускате видео рецептите, които качваме там! Благодарим ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти