Предварително загрята фурна или не

Предварително загрята фурна или не

Решаваме да поглезим себе си и нашите любими хора. То е ясно…ще забъркаме кекс или друг някакъв вкусен домашен десерт. Забъркваме сместа и изсипваме в съда, в който ще печем. Веднага след това обаче, изниква въпросът дали трябва фурната да е предварително загрята или не!

Най-често използваните набухватели в печивата, това са маята, содата бикарбонат и бакпулверът. За сведение пакетче бакпулвер е 10 грама! В моментът, в който трябва да печем, въпросът за фурната светва като лампа в главите ни. И с право, понеже всяка домакиня знае, че процесът на печене е също толкова важен, колкото този за направата и забъркването на самите съставки.

Нека ви улесним и да спестим постоянното питане на един и същи въпрос, всеки път, когато искате да опечете някакъв десерт.

Фурната трябва да е предварително загрята тогава, когато използвате за набухвател бакпулвер. Първо на по-ниска температура, а после постепенно увеличавате.

Фурната не трябва да е предварително загрята тогава, когато за набухвател използвате сода бикарбонат. При нея, трябва да се премине от студено към топло.

Е, сега вече знаете отговорът на този важен въпрос. Както сами виждате, няма нищо сложно!

Просто запомнете:

сода бикарбонат – печете в незагрята фурна

бакпулвер – печете в предварително загрята фурна

И все пак, кекс може да направим и без да използваме какъвто и да е набухвател. Вижте нашата рецепта за кекс без набухвател!

Успех в печенето!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар