Практични съвети за кухнята

Практични съвети за кухнята

Има някои неща, които могат да ни улеснят в кухнята. Практичността е предимство на всяка домакина. С тези малки трикове Вие пеститие и време, и средства. Ето как можем да улесним ежедневието и да облекчим работата си.

– Размразяването на месо е бавно, а и честно казано досадно. За да се случи това нещо по-бързо, а и месото да стане по-вкусно, полейте го с малко оцет още, докато се размразява.

– Сложете парченце ябълка в кутията за хляб, за да го съхраните по-дълго време свеж.

– Може да предпазите нарязаното авокадо от потъмняване, ако го държите в затворена купа заедно с парченце лук. Същият ефект ще има, ако го напръскате и с ябълков оцет.

– Пригответе сочни, ама наистина сочни кюфтета. Как ли? Просто към каймата добавете малко настърган суров картоф, а също и в равно количество запържен суров лук.

– Тестото ще бухне много по-бързо, ако забучите макарони във формата на тръбички. Нужни са само няколко.
За да не залепнат спагетите едни за други, непосрдствено след като се сварят, ги облейте със студена вода. Същото важи и за макароните.

– Когато режете яйце е препоръчително предваритлно да облеете ножа със студена вода. Така яйцето няма да се рони, а жълтъкът да залепва по острието.

– Освежете повехналиия копър или магданоз. Просто ги потопете във вода с малко оцет.

– Желаете прозрачен бульон? Това може да се постигне, като пуснете в него кубче лед и оставите бульонът да кипне.

– Ако желаете оризът да бъде снежнобял, при варенето му добавете капка оцет.

– Фасулът ще се свари доста по-бързо, ако по време на варенето добавяте по 1 с. л. студена вода на всеки 5-10 мин.

– Добавете суров белтък към сметаната, когато я разбивате. Така ще осигурите идеалният сметанов крем.

– Вкъщи можете да си приготвите варена царевица, без да я варите всъщност. Нужни са само 5 мин. Обелете и почистете кочана, след това го обвийте в навлажнена салфетка. Сложете за 5 мин. в микровълнова фурна на максимална мощност. Сляд това изчакайте да изстине, махнете салфетката и намажете с масло от всички страни. Добавете и сол на вкус.

– Замразете остатъка от виното въе формичка за лед. Това ще Ви улесни следващият път, когато за приготвянето на ястите трябва да използвате именно вино.

– За охлаждане на алкохолни напитки вместо кубче лед, може да използвате зрънце замразено грозде. С този малко изветен трик получавате студено питие с много приятен аромат и вкус.

Не забравяйте, че в Youtube имаме канал пълен с видео рецепти. Хвърлете им око и не забравяйте да се абонирате, за да не изпускате рецептите, които качваме там! Благодарим ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар