pileshko-s-kornfleiks

Когато готвите с пилешко филе, трябва да знаете…

Пилешкото филе е продукт, който се ползва широко в готварството. Вкусно е и се сготвя много бързо. Има обаче една уловка, когато го ползвате…и тя е, че пилешкото филе трябва да се готви за много кратко време. Това е едно от най-важните условия за този продукт. И като казвам много важно, наистина е така – проверено е през времето!

Ако пилешкото филе се пресготви, неговият вкус се променя изключително много. Има вкус повече на хартия, отколкото на месо! Това е най-точната дума, която описва вкуса на филето, което е готвено дълго време.

Филето трябва да се готви за много кратко време! Това се прави с цел, месото да може да се запази сочно и да е вкусно. Когато се готви за по-дълго от необходимото време, този вид месо, става много сухо и безвкусно.

Пилешкото филе е идеално за аламинути…рецепти, при които термичната обработка е много кратка.

С пилешко филе може да си направите нещо набързо в тигана. Примерно, може да го сготвите със сметана на тиган, със зеленчуци и т.н.

       Пилешко със сметана на тиган

Може да го нарежете на жулиени или каквато форма желаете и да го запържите, като преди това го панирате.

     Пилешки хапки с корнфлейкс

     Пилешко в сладко-кисел сос

Може да го добавите към други продукти, но важното е да го добавите накрая, а не в началото на процеса на готвене.

Понякога, аз добавям филе, даже в яхнии или супи, когато не разполагам с месо, което има кост. Но винаги го слагам накрая, малко преди да махна тенджерата от котлона. По този начин, съм сигурна, че месото ще остане сочно и ще бъде вкусно.

Ето тази рецепта е точно такава, при която нямах месо с кост и затова реших да сложа пилешко филе, понеже само него имах в хладилника. Получи се много вкусна яхния. Няма лъжа, няма измама 🙂

Картофена яхния с праз и пиле

И така, когато готвите с пилешко филе, не забравяйте, че то се готви за много кратко време, за да се запази сочно и вкусно! В повечето случаи се прибавя накрая на рецептата!

Рецепти с пилешко филе, може да намерите и в канала ни в Youtube. В него има много и най-различни рецепти, подходящи за закуска, обяд и вечеря!

Не забравяйте да се абонирате, за да се насладите на видео рецептите, които качваме там!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар