Картофена яхния с праз и пиле

Картофена яхния с праз и пиле

Здравейте приятел! Днес ще ви покажа рецепта за картофена яхния. Понеже е сезонът на праза, ще добавя малко и от него. За да е още по-вкусна яхнията, ще добавя и пилешко месо. Понеже нямах бутчета, ползвах филе, защото имах само такова месо в хладилника (понякога се случва и така).

Принципно, филето е се готви за много кратко време, за да може да остане крехко и сочно, а не да е сухо. Именно заради това, нарязах филето накрая и го добавих 5-6 минути, преди да махна тенджерата от котлона.

Винаги, когато готвя някаква манджа на котлона, ползвам месо с кокал. Само така, ще се получи плътен и ароматен бульон….но , не винаги имам месо с кокал, както и в случая. Имах филе, затова трябваше да ползвам него. Получи се много вкусна яхния, просто добавих месото накрая, за да може да не се пресготвя, иначе няма да е много вкусно!

Ето още няколко рецепти за манджа с картофи:

Още лесни рецепти за закуска, обяд и вечеря, може да намерите  и в канала ни в Youtube. Абонирайте се и станете част от нашата голяма общност! Имаме много видео рецепти, които със сигурност ще ви харесат. Всяка седмица имаме нова видео рецепта!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти