Емблематичният десерт на Португалия - тарт с крем

Емблематичният десерт на Португалия – тарт с крем

Били ли сте в Португалия? Аз да и горещо ви препоръчвам, ако ви се отдаде възможност да отидете и да й се насладите! Кухнята на португалците е много, ама наистина много вкусна. Когато бяхме там, пробвахме агнешко месо и риба. Португалците ядат много риба… толкова близо до океана, няма как иначе да е!
Там е царството на Сардините. Ние не сме били във всичките им ресторанти, но съм почти сигурна, че няма такъв, в чийто меню да не присъства тази риба в менюто.

Освен агнешкото и рибата, пробрахме обаче и още едно кулинарно изкушение от португалската кухня – много вкусен десерт. Пробвахме техния емблематичен десерт – тарт пълен с крем. казвам ви, много е вкусен. Сигурна съм, че няма турист, който да е отишъл в Португалия и да не е опитал този тарт.

Рецептата е много стара и идва от тефтерите на древните монаси. Именно благодарение на страхотния вкус, този десерт е просъществувал толкова години и продължава да радва и днес, всеки който го опита!

Това е тарт, в който има яйчен крем. Тестото е много хрупкаво и с аромат на масло. Кремът се прави с много яйца. Наподобява крем брюле, ама моето мнение е, че това е крем, който е нещо средно между крем карамел и крем брюле. Понеже се пече във фурната, отгоре има лек загар, точно както при крем карамел. Вкусен е много, особено и с чашка кафе, направо приказно!

Тестото е  многолистно . Тази многолистност се усеща, при всяка една хапка. Тестото е изключително хрупкаво!

Непременно, ако някога отидете в Португалия, задължително опитайте този вкусен и много ароматен тарт с яйчен крем!

Не забравяйте да посетите и готварският ни канал в Youtube, където качваме лесни рецепти! Абонирайте се за канала, за да не пропускате видеата, които качваме там. Сърдечно ви благодарим за подкрепата!

Надявам се да съм ви била полезна 🙂 Хубав ден от мен…

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар