Пържен агнешки дроб с лук

Ако обичате да си похапвате дреболийки, то тази рецепта определно ще ви допадне. Ще сготвим агнешки дроб на тиган с лук. За целта, първо ще овкусим дробът. Най-напред, той трябва да се нарежете на ивици или хапки, както предпочитате. Нарежете скилидка-две чесън и го добавете към нарязания дроб. Поръсете с малко черен пипер и го оставете настрана.

Сега, трябва да се задуши лукът. Нарежете го на полумесеци и го сложете в тигана, да започне да се задушава. Дробът не трябва да се пържи много време, иначе ще стане много сух. Затова, първо се задушава лукът, който има нужда от повече готвене. Към лука в тигана, трябва да се добави и морков, който може да настържете на едрата страна на рендето или на малки кубчета. Към олиото в тигана, добавете и резен масло, което ще овкуси допълнително дроба.

Щом зеленчуците се задушат и омекнат, прибавете нарязаният и овкусен дроб. Разбъркайте внимателно. Дробът не трябва да се пържи много дълго време. Трябва само да смени цвета си и да се стегне лекичко. Щом това стане, махнете тигана от котлона. Накрая, овкусете със сол на вкус и ястието е готово. По-долу, където е описанието на рецептата, може да изгледате и видеото за тази рецепта.

Ето още няколко предложения с дроб:

Повечето рецепти, публикувани в този сайт, имат и видео рецепта в канала ни в Youtube. Абонирайте се, за да не изпуснете най-новите ни видео рецепти:)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти