торта с домашен крем и бишкоти

Торта с домашен крем, бишкоти за блат и орехи за разкош

Здравейте приятели! Днес съм решила да ви покажа как си правя вкусна  торта с домашен крем. Отнема не повече от около 45-50 минути. Става много бързо, но още по-важното е, че е  много лесна. Няма да пека блат за тортата. За целта просто ще ползвам няколко пакета бишкоти. Броят им зависи от размера на съда, в който ще редите тортата. Моят съд е с диаметър 20 см. и височина около 10-12 см. Съобразно тези размери, ще ми трябват около 30-35 бр. бишкоти.

За да е сочна и вкусна тортата, бишкотите, задължително трябва да се потопят в някаква течност. За тази рецепта, аз ще ги потапям в сок от праскови. Иначе, може да потопите бишкотите в сок от компот, сок от магазина, захарен сироп или прясно мляко, капучино, кафе или каквото вие си прецените. Независимо обаче, каква течност ще изберете за потапяне, важното е бишкотите да бъдат потопени в нещо, защото в противен случай тортата ще остане суха.

Домашният крем го правя от прясно мляко, яйца, брашно, захар и ванилия. Понякога от яйцата ползвам само жълтъците за този крем, но в тази рецепта ще използвам целите яйцата ( жълтъци+белтъци). Тук възловите моменти са три:

  • трябва да се постараете в бъркането
  • котлонът трябва да е на средна температура
  • прясното мляко не трябва да завира, преди да прибавите към него яйчената смес

След като бишкотите се намажат с крем, отгоре по желание може да наредите резени плод, някакво сладко или да поръсите с орехи или пък кокосови стърготини. Това изцяло зависи от вкуса ви!

Ето още няколко рецепти за домашна торта:

Още рецепти за торти и други десерти, може да намерите и в нашият видео канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там и не забравяйте да ударите и камбанката за известия!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (3.5 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти