Знаете ли как да направите Аранчини и защо носят това име?

Знаете ли как да направите Аранчини и защо носят това име?

Ако някога сте били в Италия, не може да не сте опитвали Аранчини….Вероятно, поне сте ги видели, защото те са една от най-разпространената улична храна в Италия и в частност Сицилия! Благодарение на вкуса си, те са получили известност и извън пределите на родината им 🙂

Знаете ли защо се наричат така? Поради формата и цвета им – приличат на портокали. Именно оттук идва и името им Аранчини!

Опитайте се да познаете кой е основния продукт, от който са направени, преди да прочетете по-долу…..

Отговорът е от ориз. Правят се от бял ориз. Той се сварява, като в повечето случаи се овкусява с шафран, на който се дължи и цвета на ориза. Освен шафран, може да се ползват и други подправки. Оризът се оставя да се охлади, за да може после лесно да се борави с него.

Отделно се прави плънка, която в повечето случаи се прави от кайма и добавка на зеленчуци. Плънката може да варира. Различните готвачи я приготвят по различен начин. Едни добавят домати, други твърдо заклеймяват ползването им. И тук, всичко е според вкуса на този, които готви. Именно той преценява какво да сложи и какво не, за да направи Аранчините вкусни и неустоими, като максимално се придържа към оригиналната рецепта!

Може да се добави грах, лук и други зеленчуци, които да си пасват един с друг.

След като плънката премине през термична обработка и е готова, с нея се пълнят оризовите топчета. Когато и те са готови, се овалват в галета и се пържат в гореща мазнина, докато придобият този златист и апетитен цвят, който е характерен за тях!

Ако искате да почерпите идея за това какво да сготвите за обяд или вечеря, може да погледнете канала ни в Youtube – Gotvacha

Абонирайте се още сега, за да не пропускате рецептите, които качваме там! Благодарим ви сърдечно  за вашата подкрепа!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар