кекс с ябълки и орехи

Моят любим кекс с ябълки, орехи и канела – неустоим

Сигурна съм, че всяка една домакиня, има поне една рецепта за десерт, на която може винаги да разчита! Тази рецепта за кекс с ябълки, за мен е точно такава. Досега, никога не ме е предавала и кексът винаги ми се е получавал, какъвто трябва да бъде един истински кекс!  Даже няма да скромнича и ще кажа, че винаги съм обирала овациите, с този неустоим плодов кекс с орехи и канела! Плодов, защото за направата му ползвам ябълки.

Днес ще ви разкрия тази рецепта и начинът, по който аз приготвям този много вкусен и лесен кекс. Продуктите не са много. За основа на кекса ползвам яйца, захар, брашно, олио и бакпулвер. В допълнение добавям две ябълки, натрошени орехи и канела. Ябълките ги настъргвам на едрата страна на рендето, но предполагам, че могат и да се нарежат на много малки кубчета. Даже, ако са нарязани, по-силно ще се усещат, по време на похапване!

За да не стане “глетав“ кекса, към ябълките добавям 2-3 натрошени бисквити. Те могат да бъдат обикновени бисквити или маслени, каквито имате. Добавям ги, защото именно те са тези, които обират влагата, която плодовете отделят, по време на печене. Разбира се, щом има ябълки и орехи, определено най-добрата подправка за тях е канелата. Но, ако не я харесвате, спокойно може да я замените с ванилия! По отношение на овкусителите, може да ги съобразите изцяло с вашите вкусови предпочитания!

По-долу може да изгледате видеото, което заснехме за този кекс!

Ето още няколко рецепти за лесен кекс:

Още много рецепти за тестени изделия и десерти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube! Посетете го още сега и не забравяйте да се абонирате за него, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там! Благодаря ви!

Не забравяйте да напишете отзив за тази рецепта, ако решите да я ползвате 🙂 Ще се радвам да видя какво мислите за този мой любим кекс с ябълки!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 7 ratings

Сходни рецепти