За перфектно ризото, следвайте тези няколко правила!

За перфектно ризото, следвайте тези няколко правила!

Всяка една рецепта си има нейните деликатни моменти, които са толкова важни, че от тях зависи дали ястието ще се яде или не! Понякога малките камъчета обръщат цялата каруца и затова трябва да се съблюдават даже и малките стъпки. Разбира се и ризотото си има своите.

Знаете ли кои са? Ако не се досещате, аз ще ви помогна:

Първо –  много важен е подбора на ориз. Не от всеки ориз става хубаво ризото. Трябва да се избере подходящия. В този ред на мисли, един от най- подходящите е ориз Арборио. Зърната на този ориз са значително по-големи и по-трудно се разварява, стига да не се прекали с готвенето му.

Втората стъпка, също толкова важна, както и първата е ориза да не се измива със студена вода. Знаете, че принципно когато готвим с ориз, почти винаги го измиваме. Аз така знам от моята майка и баба… Тук обаче, в този вид рецепти, ориза не се мие. Защо ли? За да не се отмие нишестето, което ще придаде кремообразната текстура на ризотото!

Трето правило е бульона, който ще се ползва за ризотото, да не се добавя наведнъж. Бульона се добавя постепенно! Запомнете постепенно – това е много важно!

Какво имам предвид?

Първо се добавя един черпак, щом поизври водата, добавя се следващия и така, докато се получи перфектната консистенция за ризото. Тази стъпка е много важна и трябва да се съблюдава, защото иначе може да се пропусне точния момент на сготвяне на ориза! Може да се ползват различни бульони – зеленчукови или получени от варенето на месо!

Бъдете сигурни, че следвайки тези три правила, ризотото ще е безупречно! Надявам се, че съм ви била полезна и сте прекарали добре из страниците на сайта ни!

Не забравяйте да разгледате и нашите рецепти!

Също така искам да ви подсетя, че в Youtube имаме готварски канал, в който качваме различни рецепти! Абонирайте се сега, за да не пропускате рецептите, които качваме там! Благодаря ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

,

Все още няма коментари.

Вашият коментар