Защо белият трюфел е толкова скъп?

Защо белият трюфел е толкова скъп?

Здравейте търсачи на интересни теми. И на вас ли ви е чудно защо белият трюфел е толкова скъп?

Нали знаете максимата, колкото по – рядко, толкова по-ценно!

Може би вече се досетихте нали?

Белият трюфел е толкова скъп, защото се намира изключително рядко. Не е както черният представител на тези гъби.
Основно, бял трюфел може да бъде открит в Италия и Франция, но се оказа, че и в България е намиран. И в нашата страна е откриван и то доста голям екземпляр.

Освен, че се среща рядко, белият трюфел се намира трудно. Той е по-навътре в почвата и между корените на дърветата. Няма шанс да се открие по повърхността.
Има и още нещо, което прави тази гъба толкова скъпа и това е факта, че с бял трюфел не може да се направи успешно заразяване. Единствените екземпляри, са само тези, създадени от природата.

Трюфели

За разлика от белия, с черният трюфел може да се заразяват дръвчета. Това определя и факта, че черният се среща много повече и по-често. Затова цената му е значително по- ниска.

Двата трюфела не се различават само по цвят. Те имат различен аромат!

Днес вече, в магазините има черни трюфели във всякаква разфасовка и разновидност. Масово се продават в бурканчета с мазнина. Има сол с аромат на трюфел, има олио с такъв мирис и други подобни. Това е причината, все повече хора да си позволят да опитат черен трюфел. Виж белият…. там нещата са по-различни. Той се предлага само в най-изисканите и реномирани ресторанти. Само за информация, на търг е бил продаден бял трюфел ( 800 гр.) на цена над 100 000$!

Сами си направете извода.

Благодаря ви, че отделихте време и го прекарахте в нашия сайт. Разгледайте и останалите ни статии. Също така имаме много и различни рецепти, които могат да ви вдъхновят да си сготвите нещо вкусно! Също така, имаме и кулинарен сайт в Youtube, пълен с видео рецепти за най-различни вкусни ястия!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар