Важни моменти в приготвянето на мусака

Важни моменти в приготвянето на мусака

 Мусаката с кайма и картофи, е едно от най-вкусните ястия, с което всяка домакиня може да очарова любимите си хора. И тук, както и във всяко друго нещо, има няколко тънкости, които са решаващи за вкуса на мусаката. Те са следните:

Всички продукти, трябва да бъдат задължително запържени. Само тогава, вкусът на мусака ще е неустоим.

Задължително слагайте моркови в мусаката. Те придават, и цвят, и аромат и вкус. Режете ги на ситни кубчета.

Картофите също трябва да бъдат нарязани на кубчета.

Няма задължение за кромида. Някои предпочитат мусаката с кромид, други не. Въпрос на вкусови предпочитания.

Слагайте толкова продукти, че височината на парче от мусаката, да не бъде по-голяма от 5-6 см. Ако прекалите с количеството на продуктите, рискувате да развалите вкуса на мусаката.

Слагайте качествена кайма. Най-добре е, тя да бъде смес от телешко и свинско месо. Каймата също трябва задължително да се запържи. Не я надробявайте прекалено ситно. Все пак, хубаво е да се усеща каймата, когато хапвате от мусаката.

Не правете заливка за мусака само от яйца и кисело мляко. Задължително слагайте и малко брашно, което ще стегне заливката и ще може да разрежете мусаката и заливката да остане в добър вид. Някои прибавят и малко сода бикарбонат, за да стане заливката пухкава и по-дебела.  Не прекалявайте с млякото.

Винаги режете мусаката, едва когато тя  е изстинала. Така ще се получат прекрасни парчета от ястието и ще може да я поднесете със самочувствие на любимите си хора.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар