Ябълков пай – вкусен и много лесен за направа

За всички вас, които обичате да си похапвате вкусни десерти, днес ви предлагаме рецепта за ябълков пай. Този пай е изключително лесен за направа. Плънката, както самото име подсказва, е от ябълки. Към тях ще добавим натрошени бисквити, които да поемат водата от ябълките, която ще се отдели при печенето. За повече сладост, трябва да добавите и захар. За тези които обичат по-сладко, трбява да се добави повече захар, около 4-5 супени лъжици. Ако желаете, може да добавите и малко натрошени орехи.

Щом десертът ще е с ябълки, няма как да не се добави и канела. Тя е идеална за тяхното доовкусяване. Освен канела, може да добавите и малко ванилия.

В тази рецепта, ябълките няма да преминават през термична обработка, с цел да се запазят възможно повече от техните полезни вещества. Ако предпочитате, може  да ги сложите на котлона за няколко минути, докато  поомекнат. Въпрос на вкусови предпочитания.

Изпеченият ябълков пай, отгоре поръсете с пудра захар и поднесете с крем или топка сладолед.

По-долу, може да видите клипът, който заснехме, докато ние приготвяхме този ябълков пай!

Ето още няколко рецепти с ябълки:

Не забравяйте да се абонирате за каналът ни в Youtube, където може да намерите много лесни и интересни рецепти! Не забравяйте да се абонирате! Благодарим ви 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.2 /5)
  • 17 ratings

Сходни рецепти