кекс с ябълки, орехи и канела

Обърнат кекс с ябълки, орехи и канела – неустоимо вкусен

Напоследък, благодарение на изобилието от плодове на пазара и из градините, много често правя кекс. Съчетанието между кекс и плодове, лично на мен, много ми допада. Вкуснотия е, казвам ви:) Рецептата за днес е за кекс с ябълки!!!

Досега съм правила плодов кекс с череши, с круши и със сливи! Всичките варианти много ми харесват. Всеки си има своята прелест!
Днес ще ви предложа рецепта за кекс с ябълки. Хубаво е да се изберат ябълки, които са по-малко кисели. И все пак, допълнително могат да се овкусят със захар и да се повиши така сладостта им!
Когато правя сладкиш с ябълки, харесвам за аромат да добавям канела, вместо ванилия. Някак си, комбинацията ябълки-канела много ми харесва. За разкош, към сместа за кекса  добавям и натрошени орехи. Те могат да се заменят с ядки, по ваш избор! Каквито и ядки да изберете, по-добре е те да са печени. По-ароматни са и по-хрупкави!

Този кекс го пека на 180 градуса, за около 50 минути. И все пак…. времето за печене, може да варира в зависимост от самата фурна. Примерно , преди няколко дни, направих кекс със сливи при сестра ми и там кексът се изпече за по-кратко време. Моят съвет е да проверите с клечка за зъби или нож, ако нищо не залепва, значи кекса е изпечен и тавичката трябва да се вади от фурната!

Тавата, в която правя тези плодови кексове е с диаметър около 32-33 см.
При печенето, не ползвам хартия, а просто намазвам хубаво дъното и стената с масло. Резултатът винаги е безупречен и кексът се обръща цял. Не съм пробвала да намажа тавичката с олио, но вероятно и с него, кексът пак ще се отдели от тавата.

Ето още няколко рецепти за плодов кекс:

Още лесни рецепти за кекс, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. За да не изпускате видео рецептите, които качваме там, единственото, което трябва да направите е да се абонирате за канала и да натиснете камбанката!

Благодарим ви за подкрепата, скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти