Друг вид заливка за мусака

Друг вид заливка за мусака

Мусаката е едно от най-вкусните ястия, идеално за вечеря или обяд. Вероятно няма домакиня, която да не е готвила мусака, за своето семейство и любимите си хора.

Има много варианти за приготвянето на мусака:

1) С картофи и кайма

2)С тиквички и кайма

3)С патладжани и кайма

4)С кайма или без кайма и т.н.

5)С тиквички, картофи и кайма

 Както и да се направи, ако е добавена щипка любов и й е отделено достатъчно време за направата, мусаката ще бъде превъзходна.

Както има различни варианти за комбинация на продукти за готвенето на мусака, така има и различни варианти за приготвянето на самата заливка за мусаката.

Класическата е яйца, прясно/кисело мляко, щипка сол, малко брашно и подправки.

Сега обаче, ще Ви представим друг вид заливка за мусака, на основата на сос бешамел.

Сложете касерола на котлона и сложете в нея 2 с.л. брашно, 2/3 пакетче масло (около 80гр.) и го запържете до златисто. На тънка струя, към запърженото брашно в маслото, налейте прясното мляко, което би било по-добре, ако е леко стоплено предварително (казват някои). Бъркайте добре с тел за бъркане. Овкусете със сол и подправки по желание. Щом се сгъсти леко, махнете касеролата от котлона. В получената хомогенна смес, сложете 2 жълтъка и отново добре разбъркайте. След това, не остава нищо друго, освен да залеете мусаката и да печете за няколко минути, докато се получи прекрасна коричка.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар