картофена супа с пилешко месо от бут и зеленчуци

Вкусна картофена супа с пилешко месо от бут и зеленчуци

Рецептата за днес е за вкусна картофена супа с месо от пилешко бутче и зеленчуци. Основата за тази супа ще бъдат картофите. В допълнение ще добавим още зеленчуци – грах, моркови, лук и чушка. Понеже картофите, които ползвам за да направя тази супа са с голямо съдържание на нишесте, няма да се налага да правя застройка за супата. Нишестето от картофите ще придаде плътност на супичката.

Иначе, ако трябва да правя застройка, я правя по следния начин:

В купичка слагам 1 жълтък и 1-2 с.л. кисело мляко. Разбърквам хубаво. След като махна тенджерата от котлона, загребвам малко от бульона на супата и слагам в купичката с жълтъка и киселото мляко и хубаво разбърквам. Прибавям още два-три пъти още от бульона и след това, връщам в тенджерата при едновременно разбъркване.

Някои слагат повече яйца в застройката, примерно 2-3 жълтъка. Аз винаги, когато застройвам някаква манджа ползвам съотношението един жълтък – 2-3 супени лъжици кисело мляко! Получава ми се, харесва ми и затова винаги така си застройвам супите.

Защо ползвам месо от бутче?

За тази супа, ползвам пилешко месо от бут. Предпочитам го пред пилешкото филе, защото то носи на термична обработка повече, отколкото месото от филе. Ако ползвате пилешко филе, определено трябва да го добавите накрая на готвенето (няколко минути  преди да изключите котлона), защото иначе, ако се пресготви, то ще стане безвкусно!

Да си призная, избягвам да ползвам пилешко филе. Винаги гледам да купувам пилешки бутчета или месо от бутчета!

Ако ползвате цели пилешки бутчета, първо сварете тях за кратко и не забравяйте да запазите получения бульон, защото с него супата ще стане още по-вкусна. Просто трябва да махате пяната, която ще се образува отгоре и после да го прецедите!

Ето още няколко рецепти за супа:

Още рецепти за супи и други вкусотии, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там, всяка седмица!

Благодарим за вашата подкрепа приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти