Сьомга с микс от зеленчуци

Сьомга с микс от зеленчуци

Всички знаем, че поне веднъж седмично на трапезата ни трябва да присъства ястие от риба. Рибата и специално тази която сме изпрали за днешната рецепта (сьомга) е изключително полезна за здравето ни. В нея се съдържат големи количества от омега-3 мастни киселини, витамини А, B12, D и др. Полезни за имунната система и за здравето ни като цяло.

Сьомгата може да се консумира по много начини, когато е прясна е идеална за суши, може да да се панира, да се пече във фурна или да се изпържи на тиган.

Ние избрахме да я приготвим по възможно най-лесния начин за готвене, ще я пържим на тиган. За целта ни трябва около 400 грама филе от сьомга. 400гр. може и да ви се струват малко, но сьомгата е изключително хранителна и ви гарантираме, че двама души ще се нахранят.

За съвършена сьомга ни трябва и сос песто. Соса можете да го направите сами, или да направите като нас – да го закупите готов от магазина.

За гарнитура към тежката сьомга избрахме нещо лекичко, микс от зеленчуци.

И така, да се залавяме за готвене.

Ето още няколко предложения за риба:

Ако все още не сте се абонирали за канала ни в Youtube, направете го, за да може да гледате видеата за направата на много от  ястията публикувани тук!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 8 ratings

Сходни рецепти