Домашно реване

Кой според вас е най-нежният и сочен десерт? Лично за мен, това безспорно е реване! Ако не се лъжа, този десерт е неизменна част от турската кухня. Но, понеже е изключително вкусно, реването е широко застъпено дори и в нашата кулинария. Ако се разровите, ще намерите най-различни рецепти за приготвянето му, а оттам и разликата в неговия вкус. И въпреки това обаче, накрая се получава един нежен, сочен и ароматен десерт.

За да си направите реване, първо трябва да направите блат, който да е основа за реването и след това да го залеете със заливка. В общи линии, основата за реването се прави от яйца, брашно и захар. От гледна точка на аромат, вариантите  могат да бъдат много и най-различни. Може да добавите ванилия, сок от цитрус или каквото вие прецените.

Традиционната заливка за реване е тази, която се прави от вода и захар. Но има и друга, която също се справя толкова добре, колкото захарния сироп и това е заливката с мляко.

В тази рецепта, аз съм направила заливката от равни количества прясно мляко и течна сметана. Не съм сигурна, коя от двете повече ми харесва, но е сигурно, че накрая реването е безспорно много вкусно, независимо с коя от заливките ще се направи.

Ето още няколко предложения за реване:

Естествено, направили сме клип за това вкусно и много лесно реване, който може да видите по-долу. Не се колебайте да посетите и каналът ни в Youtube, където вече  имаме над 200 рецепти за най-различни вкусотии.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (0.1 /5)
  • 352 ratings

Сходни рецепти