Постни печени сарми за Бъдни вечер

Постни печени сарми за Бъдни вечер

Хубаво нещо са традициите! Придават идентичност на цял един народ. Затова е изключително важно да ги запазим и да ги предаваме на поколенията след нас.

Спомням си, с какъв огромен трепет съм чакала това прекрасно време от годината, когато цялото семейство е заедно и се наслаждаваме на прекрасни традиционни ястия.

На Бъдни вечер, традицията повелява на трапезата да има само постни ястия. Днес ще ви предложим рецепта за постни сарми. Ще ги  изпечем във фурната. Така ги е правила моята прекрасна майчица, затова и на мен, приготвени по този начин, най-много ми харесват!

Важното тук е, когато сложите сармите във фурната, отгоре да ги покриете с лист хартия за печене, фолио или капак. Така, по време на печене, сармите няма да прегорят отгоре.

Също така, когато завивате сармите, страйте се да ги прехлупвате два пъти, така че отгоре да има двойно покритие. По този начин и ориза няма да изсъхва. Открийте ги накрая, малко преди да извадите от фурната, за да хванат апетитен загар!

Още постни рецепти за Бъдни вечер:

Още традиционни рецепти, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се и станете част от нашата голяма общност!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти