пиле с ориз и гъби

Ориз с гъби и пиле, сготвен на тиган – лесно и много вкусно

Обичам да си похапвам ориз с гъби и пиле, сготвен на тиган. Лесно се готви и е много вкусно. Много често, когато се прибера от работа, готвя именно такова ястие. Подготвям си продуктите и заставам на тигана. Запържвам продуктите в определен ред. Накрая добавям оризът и готово. За около час вечерята е готова!

В общи линии, слагам каквото имам. Така се получава. Оглеждам се и когато си набележа някой продукт, който може да стане част от тази рецепта, направо го взимам. Зеленчуците, които подхождат за тази рецепта са лук, моркови, тиквички, чушки, гъби и т.н. Понеже гъбите не присъстват много често в моята кухня, въпреки, че ги харесвам, когато ги имам винаги ги пържа самостоятелно или ги съчетавам с ориз. Това за мен, е най-перфектното съчетание – гъби и ориз!

Какви зеленчуци мога да ползвам, когато готвя ориз с гъби и пиле?

Колкото по-различни зеленчуци ползвате, толкова по-вкусно и богато на аромат ще стане ястието. Даже може да пропуснете месото, освен ако не сте от тези хора, които ако ястието е без месо, изобщо не сядат на масата.

Понеже имах пилешко месо от бут, затова реших да ползвам него за тази рецепта. Предпочитам го пред пилешкото филе. Ако решите да сготвите това ястие с пилешко филе, не забравяйте, че то трябва да се готви за много кратко време, иначе ще стане сухо. За тази цел, просто го запържете самостоятелно за няколко минути, колкото да побелее и го извадете от тигана. Добавете го почти накрая, когато ориза е сготвен!

Какви подправки да ползвам за ориз с гъби и пиле?

За овкусяване ползвам стандартните подправки за всяко ястие – черен и червен пипер. Добавям и пресен магданоз за свежа нотка във вкуса. Освен това, добавям и 1-2 щипки куркума. Първо, защото е много полезна (има противовъзпалителни свойства) и второ, защото оцветява много апетитно ориза…поне според мен. Ако сте ползвали куркума, знаете, че тя има много силен аромат, затова трябва да не прекалявате с нея, освен ако не я харесвате толкова много, че да понесете силния й аромат 🙂 Въпрос на вкус, както съм казвала много пъти, това е въпрос на личен вкус и предпочитания!

Ето още няколко рецепти с пиле и ориз:

Още рецепти са ориз, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега за да не изпускате видео рецептите, които качваме всяка седмица!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти