ориз на тиган с пиле и лук

Ориз на тиган с пилешко и лук – бързо, лесно и много вкусно

Когато се чудя какво да сготвя, тази рецепта винаги ми е насреща! Първо, защото се приготвя много лесно и второ, защото е много вкусно! С ориз може да си сготвите какво ли не!!! Може да го комбинирате със зеленчуци, с месо и т.н. Лично за мен, най-вкусен ми е ориз на тиган, когато към него се добавя пилешко месо. Харесва го и със свинско, но повече ми допада с пилешко месце:) Особено, ако му добавя и някой зеленчук, става приказка!

Защо предпочитам пилешко месо от бут, а не пилешко филе, когато готвя ориз на тиган?

В тази рецепта ще сготвя оризът само с лук и пилешко месо. Пилешкото месо, което ползвам е от бут. С времето, за себе си съм установила, че това месо ми е най-вкусно и по-лесно се готви с него, отколкото с филето. Филето не трябва да се готви дълго време, иначе ще стане сухо и няма да е вкусно. За да се запази неговата сочност, трябва да се готви за много кратко време.

Хващам се напоследък, че избягвам да купувам пилешко филе. В повечето случаи, вкуса му ми напомня на хартия. Може да ви се стори идиотско, но казвам ви самата истина. Освен това, фактът, че трябва да се готви за много кратко време, когато е в допълнение с други продукти, доста ми усложнява самия процес на готвене.

Например, както е в тази рецепта, ако сложа филето да се готви заедно със зеленчуците, после и с ориза, накрая няма да е нито сочно, нито вкусно! Ще трябва да го сготвя отделно и да го прибавя накрая. Затова съм си научила урока и за такива рецепти, винаги ползвам пилешко месо от бут.

В тази рецепта, ще сготвя ориза само с няколко глави кромид лук. Понякога прибавям морков, чушка, тиквичка, но този път, ще сготвя ориза само с лук и то няколко глави! Ако желаете, може да добавите и някой друг зеленчук, с какъвто разполагате в момента.

Ето още няколко рецепти за ориз на тиган:

Още лесни рецепти с ориз и какво ли още не, може да намерите и в канала ни в  Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме всяка седмица!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 5 ratings

Сходни рецепти