ориз на фурна с тиквички и пилешки бутчета

Ориз на фурна с тиквички и пилешки бутчета – много вкусно

Ето една лесна идея за вечеря/обяд – ориз на фурна. Обичате ли да похапвате ориз? Ако да, то тази рецепта, със сигурност ще ви допадне. За да стане ориза още по-вкусен, ароматен и апетитен, към него ще прибавим зеленчуци. Сега поне, пазарите са отрупани с всякакви зеленчуци. Не може да се оплачем 🙂

Аз често готвя ориз на фурна! На тиган, на фурна, в тенджерата. По всякакъв начин. Най-любимата ми рецепта обаче е за ориз на фурна с пилешки бутчета. Оризът, сготвен на фурна и в комбинация с месо с кост, най-много ми харесва! Хубаво е месото, което ще сложите към ориза в тавата, да има кост. Именно костта, ще овкуси ориза и ще го направи много, много по-вкусен.

В тази рецепта, към ориза ще добавя лук, чушка, чесън и тиквичка. И тиквички харесвам много! С тях могат да се направят всякакви рецепти. В комбинация с ориз, също много ми харесват. Най-напред, си запържвам зеленчуците в тиган за няколко минути и после ги прехвърлям в тавичката.

Много лесно се готви оризът по този начин и съм сигурна, че никой няма да има затруднения по изпълнението на тази рецепта.

Ето още няколко  рецепти с ориз:

Още много рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. За да не изпускате видео рецептите, които качваме там, просто се абонирайте за канала!

Благодарим за подкрепата ви приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти