pyrjeni kiyfteta

Класика в жанра – пържени кюфтета, които са много вкусни

Независимо дали за обяд или за вечеря, сигурна съм, че са много хората, които обичат да си похапват кюфтета. Няма значение дали ще са пържени или печени, поднесени със салата, те са идеалната вечеря или обяд. Тези от вас, които си ги готвят често знаят, че направата им не отнема нито много време, нито много усилия. Съгласни ли сте с мен?

Първото, което трябва да направите е да си купите качествена кайма, после да я овкусите и след това просто да я сготвите. Овкусяването на каймата се свежда до добавяне на лук, подправки (свежи и сухи) и яйца. Казвам яйца, защото ако каймата е около и над 500 гр. със сигурност ще трябват поне две яйца. Някои домакини добавят и хляб. Аз също съм една от тях. Добавям хляб в каймата, не толкова за да увелича количеството материал, колкото да „олекотя“ самата кайма.

Как добавям хляб в каймата?

Подбирам по-сух (по-стар) хляб и просто го накъсвам на много малки късчета. Виждала съм някои да потапят хляба в прясно мляко, изсискват го и след това го добавят. Въпрос на лични предпочитания. Кой е правилният вариант? Ами според мен този, който най-добре пасва на вашите вкусови предпочитания. Може да порбвате и двата варианта, и сами за себе си да прецените, кой от двата ви пасва най-много.

С какви подправки овкусявам каймата?

Започвам най-напред с чубрицата. Нея я добавям задължително. За мен кюфтето е кюфте, когато е с чубрица. Не, че ако няма чубрица, кюфтето няма да е вкусно, просто аз обичам да похапвам кюфтета с чубрица. Втората подправка, която не пропускам, когато готвя кайма, това е черния пипер. Понякога, ако разполагам с пресен магданоз, слагам и него, нарязан на ситно. Сол, естествено, но не прекалено много. Внимавайте със солта. Не прекалавяйте с нея. Постарайте се, когато готвите да добавяте колкото се може по-малко сол!

Пържени или печени кюфтета?

Според времето, с което разполагам, преценявам дали да пържа или да изпека кюфтетата. Ако имам по-малко време ги пека, ако мога да отделя повече време за готвене, ги пържа. Ще бъда честна и ще ви споделя, че пържените кюфтета са ми една идея по-вкусни от печените. Но….колкото хора има по тази Земя, толкова и различни вкусове има. Както ви харесва на вас, така ги сгответе!

Ето още няколко рецепти с кайма:

Още лесни рецепти ще намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там. Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти