Киш с извара и броколи

Ако не се лъжа, киш е ястие от френската кухня. Вероятно не е силно разпространено по нашите ширини, но ви уверявам, че е много вкусно. И тук, както при нашата баница, вариантите за плънка са колкто звездите в небето 🙂 Може да се направи с какво ли не!

Ако се абстрахираме от името, което звучи малко помпозно, кишът има тестена основа и плънка отгоре. Както вече казах, плънката може да е всякаква. В повечето случаи, при мен е от каквото имам в хладилника 🙂 Може да бъде с колбас или не. Може да сложите всякакви зеленчуци. Те обаче, трябва предварително да се бланшират, за да може да са хубаво сготвени. Комбинирането на продуктите за плънката, зависи изцяло от вашите вкусови предпочитания. Този път аз ползвах броколи, шунка, яйца, извара и подправки. Най-отгоре сложих кашкавал, за завършек и за хрупкава коричка.

Принципно, базата за кишът е от тесто. Понякога обаче, вместо да омесвам тесто (може и готово), аз ползвам кора бутер тесто. С него става също толкова добре, пък и за много по-кратко време.

Ето още няколко рецепти от този вид:

По-долу, имаме клип за тази рецепта, който може да погледнете. Също така, повечето от нашите рецепти са със заснето видео, което може да изгледате в канала ни в Youtube. Ако не сте се абонирали все още за канала ни, време е да го направите.  Ако и вие искате да станете част от нашето голямо семейство, абонирайте се!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти