Султан кебап – пиле в кори за баница

Да съм честна, първият път бях скептично настроена към тази рецепта. Някак си не можех да си го представя. Предполагах, че корите за баница ще станат глетави, но нищо подобно. Ястието стана много вкусно и го изядохме набързо. В приготвянето му няма кой знае каква философия. Лесно е и много вкусно.

Идеята в тази рецепта е следната. Първо се запържва пилешко месо или каквото искате, заедно със зеленчуци. Тази смес, се слага в кори за баница, омотава се хубаво и отгоре се залива със сос бешамел. Както вече казах, месото е по ваш избор. Сложете каквото имате. Лично аз не съм пробвала със свинско, но няма причина да не се получи.

За да е по-сочно ястието, добавих няколко пасирани домата. В доматите добавих 2-3 щипки захар, която да притъпи киселинността им.

След това, получената смес се слага в кора, завива се като вързопче или като голямо топче и се нарежда в тавичката. Най-отгоре се залива със сос бешамел, върху който може да се поръси с малко настърган кашкавал. Пече се, докато кашкавала се разтопи и хване коричка.

Ето още няколко предложения с пилешко  месо:

По-долу, може да видите клипът за приготвянето на това ястие. Също така, може да посетите и канала ни в Youtube, където се стараем да качваме нова рецепта всяка седмица!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 10 ratings

Сходни рецепти