Pasta Boloneze

Болонезе, но не със спагети, а с паста „Фосили“

Здравейте на всички гладници! Днес ще готвя паста Болонезе. Принципно, за тази рецепта се ползват спагети, но ако нямам спагети, хич не се двоумя и ползвам, каквато паста имам. В случая, разполагам с паста Фосили и затова ще ползвам тях! Лесно е и много вкусно. Аз не съм от хората, които обичат толкова много паста, че да я готвят често…един-два пъти месечно и ми е достатъчно! Когато обаче си я сготвя, признавам, че я хапвам с удоволствие!

За тази рецепта, ползвам готов доматен сос, закупен от магазина. Той си е предварително овкусен за паста, с босилек и чесън. В допълнение, добавям само черен пипер и малко сол, ако е необходимо. Един съвет – опитвайте се да овкусявате ястията с колкото е възможно по-малко сол!

Ще ни трябва и кайма. Ползвам свинска, но може да ползвате и друга кайма, с каквато разполагате. Може да направите тази рецепта с пилешка кайма, с телешка или смес от телешка и свинска. Каймата трябва да се запържи за няколко минути, заедно с една глава кромид лук и един морков. Понякога, когато нямам много време, добавянето на зеленчуците го пропускам и мога да кажа, че пак става вкусно.

В зависимост от това, до каква степен предпочитате пастата да е сготвена, времето за нейното варене зависи от вас. Може да се обърнете за жокер към опаковката, на която би трябвало да е упоменато за колко време се вари пастата, ако ли не, просто опитвайте по времето на варене и преценете.

Накрая, остава само да се сглоби, да се поръси с пармезан или настърган кашкавал и пастата Болонезе е готова!

Още много рецепти, може да намерите и в нашият Youtube канал Gotvacha, който може да посетите още сега и да се абонирате за него, за да не пропускате рецептите, които качваме там! Благодарим ви за подкрепата!

Описание на продуктите, които ползвам за тази рецепта, ще намерите по-долу!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти