mlechna salata

Когато правите млечна салата с пресни настъргани краставици…

Ако сте решили да си правите млечна салата с прясна краставица, задължително трябва да имате предвид няколко важни стъпки в приготвянето на тази толкова вкусна салата.

Ако изберете варианта с настъргана прясна  краставица, вместо с кисели краставички, то задължително прясната  трябва да я изстискате от водата.

Как се прави това?

Много е лесно! Вземете краставицата, измийте я и настържете на едрата страна на рендето. След това, с ръцете вземете част на настърганата краставица и стискайте, докато водата спре да тече. Това ще ви гарантира, че салатата  няма да се разводни! Аз съм допускала тази грешка и мога да кажа, че не е много приятно. Не ме разбирайте погрешно, не е фатално, но би било по-добре това да не се случва!

Ако не изстискате краставицата от водата й, при престоя на салатата, освен ако не се изяде веднага, отгоре ще се отдели вода и текстурата на салатата ще се промени…ще стане водниста!

краставица за млечна салата

краставица за млечна салата

 

А повярвайте ми, краставицата съдържа много вода, подобно на всеки друг зеленчук!

Както може да видите на снимката по-долу, това е отделеното количество вода от 3 краставици! Сами си направете изводът, дали искате тази течност в салатата ви 🙂

 

Изстискване на краставица от водата

Благодаря ви за отделеното време и ви пожелавам хубав ден!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар