Ястия със зелен фасул

Ползите от похапването на зелен фасул са многобройни и са трудни за оспорване. Той може да се превърне в голямо разнообразие от ястия, които да имат толкова различен вкус, че да е трудно да повярвате, че имат нещо общо по между си. Вкусен и сочен, зеленият фасул е с ниско съдържание на калории и мазнини и не съдържа никакъв холестерол, което го прави безценен за хората с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.

Съдържанието на влакна е много високо, което помага на храносмилателните процеси, Освен това, той осигурява доста голяма част от ежедневните ви нужди от протеин. Ястията със зелен фасул също така са един много добър и полезен източник за набавяне на витамини А, С, К, В6 и фолиева киселина. По отношение на минералите, една чиния от вкусното бобово растение е добър източник на калций, силиций, желязо, манган, калий и мед.

Зеленият фасул може да се сготви по десетки различни начини, но като цяло фаворити са чесънът и картофите, които го допълват отлично. По този начин се осигуряват оптимално добър вкус и огромно богатство от хранителни вещества. Зеленият фасул е всъщност много по-широко използван, отколкото дори предполагате. В сушен вид, той присъства в много сушени супи и подправки.

Уникалното в случая е, че освен вкусовите си качества, този продукт идва при вас и на изключително ниска цена. Това го прави доста евтина насока в здравословното хранене за онези от вас, които не искат да харчат твърде много, но все пак искат да се придържат към възможно най-добър хранителен режим.

Намаляването на риска от сърдечни заболявания и поддържането на здравословни килограми е нещо, което всеки човек може да си позволи на уникално ниска цена, като при това няма да се лишава от вкусна храна.

Ястията от зелен фасул притежават редица лечебни свойства. Те съдържат високи нива на флавоноиди, поради което имат сериозни противовъзпалителни свойства. Тестове показват, че консумацията на няколко порции зелен фасул на ден оказват изключително добър ефект върху еластичността на кръвоносните съдове.