млечен сос с копър и чесън

Видео рецепта за млечен сос с копър и чесън

Здравейте приятели! Днес ще ви покажа, как много бързо, може да си направите много вкусен млечен сос с копър и чесън! Изключително свеж и подходящ за много ястия, но най-вече за тези, които са с тиквички 🙂

Както знаете, тиквичките много си подхождат с чесън и копър, което автоматично прави този млечен сос, прекрасен в комбинация с този зеленчук!

Ще ви споделя обаче, че аз много харесвам тиквичките и в комбинация с чубрица. Може да ви се стори странно, но е така! Факт! При вас как е? Вие харесвате ли тиквички, овкусени с чубрица или тази комбинация ви се струва недопустима???? Споделете с мен вашето мнение…ще се радвам да го чуя!

Всеки път, когато правя този сос, се чудя дали да му добавям черен пипер или не. Каква дилема само, а? Следващият път ще му сложа, пък да видим как ще е на вкус. И в същото време, като се замисля, ароматът на копъра е толкова силен, че едва ли ще даде превес на аромат от някаква друга подправка.

няколко думи да кажа и за съотношението между киселото мляко и майонезата. Аз харесвам сосът да е с повече кисело мляко и по-малко майонеза. Моята половинка пък повече харесва, когато количеството кисело мляко и майонеза е еднакво. Различни хора, различни вкусове.

Съветвам ви да го направите с такова количествено съотношение, което най-много пасва на вашия вкус 🙂

И така, за да си направите този лесен млечен сос, ще ви трябват само:

  • кисело мляко
  • майонеза
  • копър
  • сол на вкус
  • чесън

По-долу, може да изгледате видеото, което направихме за този прекрасен и много вкусен млечен сос!  Приятно гледане и ползотворни минути в нашия видео канал:)

А ето и няколко рецепти с тиквички:

Още лесни рецепти с тиквички и какво ли още не, може да намерите и във видео канала ни в Youtube. Не пропускайте моментът да се абонирате, за да не изпускате рецептите, които качваме там!

Благодарим ви приятели за подкрепата 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти